Eredményes helyesírási verseny

2015-5-6

Az V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola Tagintézménye felső tagozatos tanulóival az idei, 2014/2015-ös tanévben is részt vett a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen.

E neves verseny már több éve zajlik, a Magyar Nyelvtudományi Társaság szervezi azzal a céllal, hogy diákjaink fogékonyak legyenek az igényes és tudatos nyelvhasználatra és ez által ápolják anyanyelvünket.

A verseny több fordulós: a területi megmérettetést iskolai háziverseny formájában rendeztük meg az 5., 6., 7. és 8. osztályosok számára. A központi feladatlapokat a megyei szervezők küldték el az iskolának a verseny napján. Két részből álltak a feladatlapok: tollbamondásból és helyesírási feladatokból.

Az eredmények alapján két tanuló jutott a megyei döntőbe: Naár Boglárka, 5. osztályos tanuló és Rajhárt Katalin, 7. osztályos tanuló. Ők Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban folytatták a versenyt. Az 5. osztályosok korcsoportjában Naár Boglárka szép eredményt ért el.

A 7. osztályosok korcsoportjában Rajhárt Katalin kimagasló teljesítményt nyújtott, megyei 2. helyezést ért el.